Foto: Sisse Stroyer

RISING er et tilbud, der formidler kontakt mellem unge kommende musikere og kirkerne som koncertsted.

RISING er et uddannelsesforløb, der tager hånd om hele processen fra PR til den klingende musik. Formålet er at give redskaber til, og forståelse for, den gode scenepræstation og at etablere et netværk af aktører, der kan styrke den unge musikudøvers fokus på entreprenørship og forståelse af market.

RISINGs første koncertrække, fandt sted i foråret 2021.

RISING er et tilbud til studerende, der gerne vil have mere koncerterfaring, udenfor konservatoriernes faste rammer.

Koncerterne havde i 2021 fokus på landets kirker som koncertudbydere og de ældre mennesker, som havde været afskåret fra kulturelle oplevelse i en længere periode på grund af Covid-19.

Projektet giver på en gang de studerende et publikum, de ældre sociale og kulturelle oplevelser samt kirkerne et publikum. 

LEDER: Maja Joss-Børch

Maja Joss-Børch er til dagligt tilknyttet DR, hvor hun arbejder med liveproduktioner for børn og unge. Derudover er hun leder af Orkesterfestivalen og har erfaring som producent og udvikler af en række formater for bl.a. Musik & Ungdom, Figura, Operafestivalen og Cph. Lied-duo Competition.

FORKVINDE: Neel Teilmann

Neel Teilmann arbejder som artist manager hos Nordic Artists Management, ét af Nordens førende agenturer for klassisk musik, og i samarbejde med Trio con Brio Copenhagen står hun bag festivalen Kammermusik på Lundsgaard. Neel er desuden uddannet pianist fra solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

NÆSTFORKVINDE: Charlotte Borchorst Faurschou

Diplomeksamen i bratsch fra Det Jyske Musikkonservatorium i 1999, stifter af og forstander på OrkesterEfterskolen 2004-2020. Medstifter af og medspiller i Kassandrakvartetten. Engageret i bl.a. stryger-pædagogik, ensemble-udvikling og musikformidling.

BESTYRELSESMEDLEM: Leif Lønsmann

Leif Lønsmann er fhv. radiodirektør, musik-, orkester- og koncerthuschef i DR, og har gennem 20 år haft ansvaret for hhv. programmer, ensembler og DR Koncerthuset. Som medlem af DRs direktion var Lønsmann medansvarlig for byggeriet af DR Koncerthuset og DR-ensemblernes udflytning fra Radiohuset til DR Byen. Lønsmann forlod DR i 2018, og arbejder i dag som konsulent, kurator og manager for en række danske, udenlandske og internationale kunstnere, festivaler, koncerthuse mm., ligesom han sidder i en række bestyrelser for danske kulturinstitutioner og organisationer.